Doctor Emanuel Anti

Definirea liniei mandibulare prin lipoliza

Definirea liniei mandibulare prin lipoliza

Articol scris de

Cristina Bursuc

Publicat in

Revista FPM

 Dacă sunteți în căutarea unei proceduri care să elimine bărbia dublă și să vă ajute să obțineți un profil mai bine definit, o soluție non-invazivă care vă poate scăpa de această problemă este lipoliza. Cum puteți îmbunătăți conturul mandibular, cum acționează lipoliza și ce efecte are – aflăm de la Dr. Emanuel Anti, specialist în chirurgie maxilo-facială.

În încercarea de a armoniza perfect trăsăturile feței, multe persoane iau în calcul procedurile care au ca rezultat eliminarea bărbiei duble. Aceasta apare atât la femei, cât și la bărbați, din cauza multor factori, cum ar fi înaintarea în vârstă, creșterea în greutate și predispoziția genetică. Uneori bărbia dublă este dobândită și ca rezultat al obișnuinței de a citi culcat sau de a utiliza telefonul și tableta într-o poziție neadecvată. 

O alternativă non-invazivă, inovatoare, eficientă și mult mai confortabilă în comparație cu intervenția chirurgicală este lipoliza, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul celor care își doresc un contur bine definit al feței. Originea acestei proceduri care dizolvă țesutul adipos ne trimite în Franța în anii `50-`60, când a început să fie utilizată în scop medical, urmând ca în 1980 lipoliza să pătrundă în domeniul remodelării corporale, având un scop estetic, conform dr. Conor Gallagher.

Ce este lipoliza și cum acționează?

Lipoliza se obține prin injectarea de cocktailuri de enzime și acid hialuronic cu greutate moleculară mare, acestea fiind gândite pentru diferite tipuri de patologii. Enzimele sunt proteine care există în corpul nostru și au rol în buna funcționare a proceselor metabolice.

Astăzi, această intervenție prin injectări poate fi realizată cu Gama Pbserum medical – care folosește biotehnologia pentru a crea enzime recombinate ce își păstrează 100% din proprietăți, cu risc alergen scăzut și eficiență dovedită clinic. 

Pbserum medical este soluția ideală pentru eliminarea țesutului adipos localizat, de dimensiuni mici și medii, împotriva căruia sportul și dieta se dovedesc ineficiente. Printre acestea se enumeră bărbia dublă, obrazul, grăsimea din jurul abdomenului, coapselor, feselor, mâinilor, genunchilor și spatelui.

Îndepărtarea bărbiei duble prin injectarea de agent lipolizant este o metodă non-invazivă, acesta fiind injectat subcutanat în grăsimea din regiunile submandibulare și submentonieră. Odată injectat, agentul distruge membrana celulelor adipoase, iar după ce aceasta a fost distrusă, organismul consumă conținutul adipos. Acest proces se derulează încet pe parcursul a câtorva săptămâni. Procedura nu este dureroasă și nu necesită anestezie sau o perioadă de recuperare în urma intervenției.

Tratamentul cu enzime recombinate – Pbserum medical durează aproximativ o oră. În funcție de nevoile fiecărui pacient, medicul vă recomandă numărul necesar de ședințe, astfel încât să vă puteți bucura de cele mai frumoase rezultate. De regulă, pentru a ajunge la rezultatul dorit sunt necesare între două sau trei ședințe, la un interval de două-patru săptămâni, în funcție de răspunsul organismului. Multi pacienți văd un rezultat după primul sau al doilea tratament, cu toate că pentru rezultate optime pot fi necesare tratamente suplimentare.

Cât de mult durează rezultatele? 

Odată distruse aceaste depozite de grăsime, procesul este pentru totdeauna, chiar și pacienții care câștigă în greutate după aceste injectări nu observă redepunerea depozitelor de grăsime în aceleași zone. Totuși, pentru un efect maxim estetic, se recomandă atenție în ceea ce privește luarea în greutate. Pacienții cei mai satisfăcuți de tratamentul cu gama Pbserum medical vor fi aceia care au un grad moderat de grăsime în aceste regiuni, un tegument cu aspect sănătos și cu laxitate scăzută și cei care înțeleg și pot urma recomandările de după injectări.

Există efecte secundare?

Lipoliza, în sine, și tratamentul cu enzimele recombinate Pbserum medical prezintă un nivel ridicat de siguranță. Cel mai frecvent, pacienții pot prezenta dureri ușoare, umflarea și înroșirea zonei tratate, febră sau disconfort local. Câteodată apar mici denivelări nedureroase și temporare pe piele.

Lipsa de rezultate și efecte secundare grave, cum ar fi lezarea nervului, necroza pielii, infecții bacteriene severe, granuloame sau inflamație cronică persistentă și cicatrici, au fost raportate în diverse articole pe internet și în mass-media. Cred cu tărie că aceste reacții sunt în mare parte cauzate de tehnicile deficitare de injectare, utilizarea în exces și inadecvat a diferitelor amestecuri de substanțe, nefolosirea tehnicilor sterile de injectare, tratamentul efectuat de persoane neinstruite și, probabil, utilizarea de substanțe fără aprobare medicală. Sfatul meu este să vă informați cu atenție înainte de această intervenție și să alegeți întotdeauna un medic specialist. Dacă ești indecisă în ceea ce privește alegerea unui astfel de tratament, cel mai bine ar fi să îți programezi o consultație la medic. Acesta îți va adresa un set de întrebări, iar răspunsurile tale vor contura nevoia unui astfel de tratament. Injectările cu Pbserum medical se recomandă pacienților peste 18 ani.

Are gama medicala Pbserum contraindicații? 

Printre contraindicațiile pentru lipoliză prin injectare se numără sarcina și alăptarea, diabetul, bolile cardiovasculare, pacienții care prezintă anumite alergii, pacienții care au sau au avut o afecțiune malignă, bolile de sânge. 

Sursa: articol aparut in elle.ro